Två månader av Teroldego!

Igår blev min första sjal Teroldego klar! Inatt har den legat på tork och nu är den klar att användas! Så otroligt mjuk och fin är den 😍

Jag är nöjd med färgerna och mönstret, det finns säkert fel men jag har haft som princip att inte repa utan bara justera antalet maskor om jag hittade fel. Annars skulle det tagit ännu längre tid. Möjligen borde jag virka en kant men jag är ganska säker på att garnet inte räcker. Vi får se om jag tycker det är värt att köpa en härva till efter lite användning.

Stor! Köksbordet är ändå 2 meter långt!

Jag har lärt mig sticka spets nu, det är riktigt kul! Bollar ska jag däremot inte göra så många igen, det tar en himla tid.

Detta är också det första jag stickat efter beskrivning på engelska! Det gick väldigt lätt med hjälp av Youtube, och det känns skönt att ha rivit av det plåstret.

Fler än 200 bubblor tog tid att sticka!

Nu ska jag ner i det luddiga träsket ett tag! Jag har börjat på Cumulus blouse i borstad alpacka! Sen blir det mohair. Jag har en tanke om att jag inte ska köpa tröjor alls utan bara sticka i framtiden. Undantaget blir linnen i bomull, det använder jag ofta och det är svårt att ersätta med stickat tror jag. Byxor, strumpor, underkläder och regnkläder får jag också köpa, men annars går ju allt att sticka 😅

Publicerat på 14 april 2022, i Stickning och märkt , , , , , , . Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

  1. Ja, jag blir glad av min garderob, har nästan bara hemsydda eller stickade kläder. Eller second hand. Nu när vi var nere i Spanien konstaterade jag en dag att jag hade Haglöfsbrallor, Houdinitröja och Norrönajacka, allt fyndat second hand.

    Träningskläder och underkläder köper jag dock nytt när det behövs. Upptäckte just Understatement, ett svenskt företag vars boyshortstrosor är supersköna!

    Gilla

%d bloggare gillar detta: