Nya fårbetet är vackert!

Tackorna har flyttat ut på bete och i år är de på ett nytt ställe vid Svartån. Idag åkte jag och Lovis dit med hundarna. Jag har tränat Yeti och Jinn, hundarna har badat och Lovis har ätit fårbajs. Tydligen var det inte så gott för hon spottade ut.

Det nya betet har naturligt vatten, ett litet vindskydd, skugga och mycket gräs som tydligen var grönt även 2018! Dessutom är det väldigt vackert! Det enda som saknas är promenadvägar. Just nu går det att gå längs med vattnet men jag gissar att kor går där sen. Men men, kolla in detta!

Det finns också en liten grillplats med träbord och bänkar i hagen. Här kommer de trivas, damerna. Och vi med!

Några som tyvärr däremot inte trivdes i sin hage var nyinflyttade baggen Didrik och lammet Finn. De gick rakt igenom staketet och Pascal och jag fick fånga in dem i grannens trädgård och köra hem dem kl 22 igår kväll.

Tröttsamt är ordet minst sagt och jag vet just nu inte riktigt vart jag ska göra av dem.

Publicerat på 05 maj 2022, i Fåren. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Nya fårbetet är vackert!.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: