Vargvarning

I förra veckan var det flera vargobservationer i närheten av oss och i närheten av Älvesta, där fåren går.

Det är verkligen inte roligt att veta att vargen rör sig runt, framför allt inte som att mina får går en bit från hus och bebyggelse. Jag funderade på attt ta hem dem men det är inte så enkelt med kort varsel och dessutom hade jag Monster att tänka på. Vargen var iaf nån mil bort och jag fick helt enkelt hoppas att den valde en annan väg än förbi mina får. Eftersom vargen synts även i Rappestad och Vikingstad var de inte heller tryggare hemma. Till Rappestad är det bara drygt en halvmil och någon trodde sig ha sett den i Västerlösa, bara ett stenkast bort.

Rovdjursstängsel är heller inte så lätt att slänga upp bara sådär, det är inte min mark, det finns inte el och hagen ligger i direkt anslutning till Svartån så vargen kan ju simma runt staketet.

Tryggast var kanske baggarna i Normlösa, den hagen ligger i nära anslutning till bebyggelse och vargen har inte synts där, även om det inte är så långt vare sig till Vikingstad eller Götevi.

Nu har den vandrar vidare hoppas jag och mina får är trygga för denna gång.

Annons

Publicerat på 23 maj 2022, i Fåren. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Vargvarning.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: