Årskrönika 2022

Vintern och våren 2022, en enda orgie i föräldraledighet, promenader, vallning, sjalar och stickning. Älskar det innerligt och fullständigt. Jag hade inte haft några problem att vara hemma jämnt faktiskt, jag hade tränat hundar, skött om mitt hem, mina barn och mina djur, odlat en massa och stickat på lugna stunder.

Vi har åkt några gånger till Uppsala, fyra gånger till Kolmården, vi hade en underbar vecka i Härjedalen med vandring och annars har vi mest varit hemma.

Under hösten jobbade jag heltid och hela hösten känns faktiskt som en dimma. Det var hysteriskt på jobbet när jag kom tillbaka och jag har hållit ett orimligt högt tempo på jobbet och sen försökt hinna med hundar och får och barn på den lilla tid som blev över. Så vill jag inte leva. Därför känns det väldigt skönt att jag nu ska gå ner på 70 %, det kommer göra livet lugnare. Det betyder också att Lovis ska in på förskola med allt vad det innebär men det är en annan historia.

Nu kommer en liten lista över vad jag pysslat med under 2022!

Hundarna

Jag började året med tre hundar och avslutade med två. I maj sa vi adjö till min fina vackra Monster, min hjärtehund. Det var väldigt jobbigt att ta beslutet men ordet väntesorg fick en reell mening för mig – Monster var dålig i flera omgångar innan och jag var så förberedd när han väl somnade in att det inte blev så tungt. Han levde ett roligt, omväxlande liv med agility och vallning, resor och vandring och jag tror han var nöjd med sitt liv ❤️

Jag och Monster 2012

Yeti har haft ett bra år, gjort flera starter i IK1 som har känts riktigt bra. Sen har det alltid varit något som strulat så vi inte fått de höga poängen. Han har känts lite knackig i vinter, har varit småhalt ibland och vi får se om vi kan starta i vår. Jag hoppas det och då ska jag stå kvar vid stolpen. Delningarna och att fortsätta jobba med tempot är också saker vi ska fokusera på. Yeti är i övrigt sådär himla mysig och härlig som lite äldre hundar blir. Han är trygg, helt cool med barnen och lägger sig gärna nära dem och myser. Han är en perfekt hund med valpar och en bra vallhund som är rolig att träna med!

Yeti!

Jinn har klarat målet för året, nämligen att göra ett godkänt vallhundsprov och är numera Godkänd vallhund! Vi gjorde några fler starter i IK1 och kom runt men med rätt dåliga poäng. Jinn har utvecklats enormt i vallningen och är väldigt rolig att träna med! Hon är ju en riktig liten räserråtta och vi behöver fortsätta träna på tempot i framför allt flankerna. Hemma är hon en liten kelgris med en avknapp som kunde ha ett stabilare av-läge 😅 Hon är väldigt glad i folk och kan vara en butch mot andra hundar. Jag fick exakt var jag bad om, en liten pigg och kvick tik! Hon hade passat perfekt till agility men det kanske är tur att jag slutat för jag hade ju aldrig hunnit med henne 🤣 Tyvärr är hon halt just nu men det fixar sig förhoppningsvis snart. Hon är inte den lättaste att vila om man säger så..

Glad matte efter gk VP!

Sjalarna

Våren tillbringade jag nästan all min tid utomhus med Lovis i sjal på ryggen eller på mage. Flera har kommit och gått och genom att låna sjalar har jag testat en massa vackra dyrgripar! Under hösten har jag knappt burit alls tyvärr men jag hoppas att jag kommer få bära i vinter och vår igen.

Just nu har jag dessa fina sjalar!

 • Woven bliss ladybird rivermoss stl 5
 • Sjala Rowan I love you stl 5
 • Sjala Wildflower Forget me not stl 4
 • Natibaby Clovers Indigo pink stl 4
 • Little frog Dark Aurora Cube stl 6

Stickningen

Jag har inte stickat alls så mycket som jag velat under hösten. Trots detta är det en skaplig hög jag fått ihop! Totalt fyra koftor och två tröjor till mig, en kofta till Lovis, en sjal, två mössor och halvvantar till mig och en varsin elefant till barnen. Och så ligger den halvfärdiga stickningen jag håller med också på bordet. En gedigen hög ändå!

 • Teroldego sjal i West Yorkshire Spinners Exquisite
 • Baby Duck Jacket till Lovis i Baby alpacka silk
 • Cumulus blouse i ljusblå kid-silk mohair
 • Silver Leaf Cardigan i mörkblå kid-silk mohair och Permin Sarah
 • Sunday Cardigan i grått Hjertegarn Incawool och kid-silk mohair
 • Baristakoftan i knalligt rosa Brushed alpacka silk
 • Cumulus blouse i gul Brushed alpacka silk
 • Foykakofta i rött, grått och vitt Alafosslopi och dubbel tråd lettlopi
 • Elijah the elephant till Lovis i West Yorkshire Spinners Exquisite
 • Elijah the elephant till Arvid i Sandnes babyull lanett
 • Rosarium halvvantar i Sandnes babyull lanett och Babyalpaca silk
 • Egengjord mössa med border collie i Järbos tvåtrådiga garn. Tyvärr tovad för hårt i tvättmaskinen.
 • Mössa i Foykamönster i Alafosslopi. Tyvärr lite hårt tovad i tvättmaskinen.
 • Oslomössan som jag håller på med nu i Filcolana Arwetta och Tilia!
 • Qanik tröja i alafosslopi till Lovis!
Lovis i Qanik!

Fåren

Vi fick bara ett lamm i år och fick därför köpa en bagge till sällskap. Just nu har jag sju tackor och två baggar. Fyra av tackorna är förhoppningsvis dräktiga. Jag hoppas på lite bättre utdelning än de senaste två åren när vi bara fått ett lamm per år. Jag fick ett härligt nytt bete vid Svartån där både fåren och jag stortrivdes!

Finn och Didrik

Hönsen

Vi fick en kull med sex kycklingar i år! Roliga typer med skägg och kort stjärt. Jag sålde en hel del ägg under sommaren, några till kläckning och en hel del till mat. Några höns har strukit med till följd av rovdjur och fågel, men överlag har det varit ett bra hönsår. Just nu har jag tolv hönor och två tuppar i en enda röra av raser som värper roliga ägg i glada färger!

En hönkyckling!

Sammanfattningsvis..

Det har varit ett bra år, sorg över Monster men glädje över framgångar med Yeti och Jinn. Lovis har gått från en liten bebis till en riktig liten kavat dam som pratar och springer för fullt. Hon är fullkomligt ljuvlig, en underbar liten individ med en enorm vilja! Hon kallar båda hundarna för Teti och matar dem och frågar Teti vad göör du? Och är allmänt gullig.

Arvid växer och mår bra, han trivs i skolan och det är otroligt skönt. Min hälsa har varit usel under hösten med skadat knä och blodpropp som måste behandlas med sprutor, men nu ser jag fram emot ett bättre hälsoår under 2023. Vi har renoverat verandan på huset och mer renovering kommer i vår, det känns roligt och spännande!

Väl mött 2023!

Annons

Publicerat på 01 januari 2023, i Årskrönika, Just nu. Bokmärk permalänken. Kommentarer inaktiverade för Årskrönika 2022.

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: